Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Ποιοτική διαμονή &
υψηλού επιπέδου υπηρεσίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

10 Παραδοσιακά Δωμάτια

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΑΣ

Πρότυπο υψηλής
ενεργειακής αυτονομίας

Ξηροκάμπι

Το Ξηροκάμπι είναι ένα εξαιρετικά στρατηγικό σημείο για να ξεκινήσετε μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές διασχίζοντας καταπράσινα τοπία και παραδοσιακά χωριά. Ο Ταΰγετος ξεπροβάλει πάνω από την Λακωνική κοιλάδα που είναι πλούσια σε ελαιώνες και πορτοκαλεώνες.

 

Εκτός από τις χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές που υπάρχει και σήμανση υπάρχουν κι άλλα μονοπάτια που χρησιμοποιούνται από τους ντόπιους και τα ζώα τους που όμως είναι πιθανό να είναι πιο δύσβατοι . Πολλές διαδρομές τις διασχίζουν ρυάκια όπου τους θερινούς μήνες μπορεί να είναι στεγνά όμως τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε αδιάβροχα παπούτσια ή ορειβασίας.

 

Φυσικά η κίνηση οχημάτων είναι περιορισμένη όμως θα σας συμβουλεύαμε να περπατήσετε στην αριστερή πλευρά για να μπορέσετε να δείτε την επερχόμενη κυκλοφορία.

 

Τo Ξηροκάμπι είναι γεμάτο από βράχους πέτρες και θάμνους. Έτσι όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε μια πεζοπορική διαδρομή φορέσετε το πεζοπορικά παπούτσια, μακρύ παντελόνι και μακριά μανίκια για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις γρατζουνιές και τα έντομα. Μην ξεχάσετε να φορέστε καπέλο σε ηλιόλουστες ημέρες και φυσικά να πάρετε νερό!