Ποδηλασία Στο Βουνό

Ποδηλασία Στο Βουνό

Για τους λάτρεις την ποδηλασίας  ξεκινήστε την μέρα σας ανακαλύπτοντας μοναδικές διαδρομές . Επισκεφτείτε τα Κουμουστά (6,4 χιλιόμετρα) μια διαδρομή με σχετικά εύκολη τα πρώτα χιλιόμετρα ενώ όσο πλησιάζουμε στον προορισμό αυξάνονται οι κλήσεις με συνεχόμενες φουρκέτες όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει αφού η Κουμουστά είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Ταϋγέτου.

 

Προτεινόμενη και πιο εύκολη διαδρομή είναι η επίσκεψη στην καστροπολιτεία του Μυστρά  από τον επαρχιακό δρόμο (16 χιλιόμετρα)  και για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε την ανάβαση του Ταϋγέτου. Η ανάβαση Ταΰγετου από την πλευρά της Σπάρτης έχει μήκος 24χλμ και ο ποδηλάτης θα πρέπει να ανέβει υψόμετρο λίγο περισσότερο από 1600 μέτρα μέχρι να ξεκινήσει η κατάβαση για Καλαμάτα.  

 

H διαδρομή  ξεκινάει με στρωτές κλίσεις μέχρι και τα πρώτα χωριά ενώ η ανάβαση μέσα από τα χωριά με τις κληματαριές και τις πηγές δίνει έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Μετά το 6ο περίπου χιλιόμετρο το τοπίο αλλάζει και μπαίνουμε στο βουνό. Η διαφορά θερμοκρασίας κάνει αισθητή τη παρουσία της. Στο σημείο αυτό ξεκινάνε οι πρώτες φουρκέτες ενώ η κλίση αρχίζει τις αυξομειώσεις. Το σκηνικό αυτό συνεχίζεται για 2-3 χιλιόμετρα όταν μπροστά μας ξεπροβάλει η ομορφιά του φυσικού τοπίου.

 

Τα επόμενα χιλιόμετρα για την ανάβαση Ταΰγετου προμηνύονται αρκετά δύσκολα, πλέον οι κλίσεις δεν αστειεύονται και σε συνδυασμό με φουρκέτες έχουμε συνεχώς αυξομειώσεις από το 5-11% μέσα σε πέτρινο και πευκόφυτο τοπίο. Οι πρώτοι παραγωγοί μελιού κάνουν την εμφάνιση τους με καλύβες στα δεξιά του δρόμου και οι τελευταίες δύσκολες φουρκέτες είναι ορατές με το κοντέρ να γράφει 20 χιλιόμετρα ανάβασης.

 

Πηγή:

http://pressyourlimits.gr/diadromes/anavasi-taugetou/#.WDrWqvmLTIU